Gezocht:

Dit jaarlijks tentenkamp voor kinderen van 7 tot 15 jaar met add of adhd, vindt dit jaar plaats op de Hoge Rielen, in Lichtaart. Deze kinderen worden vaak niet aanvaard op gewone jeugdkampen, of worden vaak gestraft om hun drukke, impulsieve of verstrooide gedrag.
De specifieke wemelaanpak gaat uit van respect voor elk individu. Straffen staat niet in het wemelwoordenboek, aanmoediging, motivatie, acceptatie, wel. Conflicten worden rond de tafel uitgepraat. Wij helpen deze kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten of terug te vinden.
Activiteiten worden aangeboden, maar zijn niet verplicht. We worden 1 met de natuur, sjorren met balken en touw, spelen met water en vuur, en wonen in de open lucht. Hangmatten en schommels zijn deel van het decor. Het thema van dit jaar is “Wemel beklimt de Olympus” Dit alles vindt plaats in tenten in een groot bos, en met een stevige basisstructuur, zoals klokvaste etensuren, voorbereide omgeving, enz.
Er is een leidingsploeg, een keukenploeg en een opbouwploeg. In totaal zorgen een 30-tal vrijwilligers voor een 60-tal kinderen, een aanpak van 1 op 2, geen overbodige luxe, maar een dankbare en leerrijke ervaring.

Wil je deel uitmaken van het Wemelteam?

Ben je minimum 18 jaar oud (maximum is er niet), heb jij een monitorenbrevet, of gewoon een passie voor leiding-zijn en ben je vrij tussen zaterdag 27 juli tot en met zondag 11 augustus? Heb je een hart voor kinderen met een moeilijkheid? Ben je misschien ook creatief, of hou je van survival? Ben je gek op het vertellen van verhalen, liederen zingen of gewoon een wandeling maken in de bossen? Help je liever tieners een kamp bouwen? Of zie jij het meer zitten om mee heerlijke simpele gerechten te koken in een primitieve maar gezellige keuken. Spreekt de wemelaanpak je aan, heb je een hart voor kinderen, ben je creatief en kan je verantwoordelijkheid dragen? Kom dan mee op ontdekkingstocht als moni. Zie jij het meer zitten om te koken? Kom dan onze keukenploeg versterken. Welkom! Wij zoeken geëngageerde mensen, die bereid zijn zich 2 weken volop in te zetten. Studenten in pedagogische richtingen, kunnen op het Wemelkamp ervaring opdoen. Leerkrachten proeven een andere aanpak.....
Of volg je een richting waar koken centraal staat en wil je ervaring opdoen in een keuken waar teamgeest belangrijk is en waar je ook het creatieve en inventieve van jezelf leert ontdekken en ..... Zelfs moeders en grootvaders leren bij.

Wil je meer informatie, laat ons dan iets weten
via e-mail: wemels@gmail.com
De uiterste inschrijvingsdatum van nieuwe monitoren is “zo snel mogelijk”

Wemelaanpak kort

 • adhd
  • Uitgaan van de kwaliteiten van de persoon, ipv van de tekortkomingen
  • De verwachting tegenover het kind uitschakelen
  • Belonen, niet straffen
  • Ongewenst, maar onbelangrijk gedrag, negeren
  • Ook belonen voor poging tot goed gedrag
  • Een voorbereide omgeving scheppen
 • Volledige wemelaanpak

Contactinformatie

 • ine

  Ine Peetermans (0476/998601)
  wemels@gmail.com (alg.contact)
  ine.peetermans@live.be (pers.)